Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ápolás képes leírás - Idősgondozás.tlap.hu
részletek »

Ápolás - Idősgondozás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: idosgondozas.tlap.hu » Ápolás
Keresés
Találatok száma - 3 db
A betegszoba

A betegszoba

A hevenyen megbetegedett családtagot rendszerint otthon ápolják. Szívesen marad otthon - ha a környezet és az ápolás megfelelő - a hosszantartó betegségben szenvedő idős ember is. Otthon az anya ápolja gyermekét, a gyermek szüleit és a házastársak egymást. Ahhoz, hogy ez az ápolás tökéletes legyen, két alapfeltételre van szükség. Az elsőt könyvből nem lehet megtanulni, mert ez a családtagoknak egymáshoz való ragaszkodása, szeretete, segítőkészsége, amely évek vagy akár évtizedek alatt kovácsolódik össze. A másik feltételt, az ápolás tárgyi ismereteit a következő fejezet tartalmazza.

Beteg van a családban

Beteg van a családban

Családtagjaink betegsége többnyire váratlan eseményként következik be, kórház, orvos, nővérek, konzultáció, dignózis, gyógyítás-, gyógyulás, vagy a szomorú közlés: szerettünk tartós ápolásra szorul! Lehet, hogy mindez nem betegség, hanem édesanyánk, édesapánk élete végéhez való közeledésének szükségszerű követkeményeként ad megoldandó feladatot számunkra. A kérdés ilyenkor: Mi a teendő?...

Fertőző beteg

Fertőző beteg

Fertőző beteg otthoni ápolása fertőző A fertőző beteg otthoni ápolása különleges ismereteket igényel. Csak ezek birtokában vállalkozzunk arra, hogy fertőző betegségben szenvedő családtagunkat otthon ápoljuk. Ellenkező esetben ugyanis a beteget, a családtagokat és saját magunkat is veszélyeztetjük.

Tuti menü