Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cikkek | Hírek képes leírás - Idősgondozás.tlap.hu
részletek »

Cikkek | Hírek - Idősgondozás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: idosgondozas.tlap.hu » Cikkek | Hírek
Keresés
Találatok száma - 8 db
Gondoskodjunk szüleinkről

Gondoskodjunk szüleinkről

Szakképezett beteg ápolóként kívánok az otthoni és házi gondozással kapcsolatban információkat, tudnivalókat összeggyüjteni ebben a blogban saját személyiségemmel fűszerezve, ezzel is segítve azon hozzátartozókat akik jó kezekben szerenék tudni szépkorú szeretteiket. Havi rendszerességel olvashatod cikkjeimet majd az idősgondozás témában, ahogy én látom és érzem. Célom gyakorlatias tanácsadás, ötletelés. Mit tehetünk, ha csak felügyeletet keresünk vagy ha komoly betegségben szenvedő időset szerenénk biztonságban tudni.

Nő a kereslet az otthonápolók iránt

Nő a kereslet az otthonápolók iránt

A fekvőbetegnek fenntartott helyek számának csökkentésével, a kórházi beavatkozások idejének rövidülésével mind nagyobb szerep vár az otthoni betegápolásra. A lakosság igénye is nő e szolgáltatásfajta iránt, mert a betegek otthonukban gyorsabban, sikeresebben gyógyulnak.

Nyugdíjkalkulátor 2011

Nyugdíjkalkulátor 2011

Nyilván Ön is érdekesnek találja, hogy a jövőben milyen nyugdíjra számíthat. Érdemes már most jó előre gondolkodni nyugdíjáról, ha nem szeretné, hogy nyugdíjba vonulásakor kellemetlen meglepetések érjék. A nyugdíjkalkulátor segítségével egyszerűen, egy regisztrációt követően kiszámíthatja várható nyugdíját, havi bontásban. Honlapunkon ezen kívül bővebb információkat, érdekességeket is talál a nyugdíjról, annak jövőbeni várható alakulásáról.

Origo a hospice házakról

Origo a hospice házakról

A legnyomasztóbb helynek gondolnánk, az ott dolgozók azonban a béke és a szeretet szigetének tartják a haldokló rákosoknak fenntartott Hospice Házat. "Nem kérődzünk a halálon, itt életigenlés van, a pici dolgoknak örülünk" - magyarázza Muszbek Katalin, a Magyar Hospice Alapítvány orvos-igazgatója. A munkatársak nagy része vallásos, sokaknak van "saját története", ami idehozta, jónéhányan viszont feladták.

Orvosi szociológia

Orvosi szociológia

Az ápolók és medikusok halállal és haldoklással kapcsolatos attitűdjét Magyarországon és Kelet-Európában eddig még nem vizsgálták. Kutatásunk célja kettős volt: - megvizsgálni, milyen mértékben készítik fel az ápolókat és a leendő orvosokat képzéseik során ezeknek a problémáknak a kezelésére; - amennyiben képzésük során nem készítik fel őket a haldokló betegek speciális szükségleteire, a velük való kommunikációra, felmérni, hogy mindez hogyan hat a haldoklókkal való kapcsolatukra.

Rákgyógyítás

Rákgyógyítás

Amikor szembesülünk a rák diagnózisával, attól a pillanattól kezdve nem tudjuk kitörölni tudatunkból az elmúlás és a halál gondolatát. Ez akkor is így van, ha betegségünk stádiuma 90 százalék feletti reményt ad a teljes gyógyulásra. A halottak napja mindig elgondolkodásra késztet. A tudatunk mélyén egészségesen is tisztában vagyunk saját mulandóságunkkal, de a mindennapjainkat igyekszünk azzal a tudattal élni, hogy a halál csak idős emberekkel, háborús hősökkel, vagy részeg autóvezetőkkel eshet meg.

Speedfitness

Speedfitness

Weboldalunkon a speedfitnessről tájékozódhat bővebben. Ez az edzés típus, amely mindenki számára ajánlott, mivel rendkívül gyors és hatékony, ugyanakkor egyben kíméletes is, ezért egyre népszerűbbnek számít. Ha hiteles információkat szeretne találni, nézzen körül Ön is weblapunkon! Az edzés típusokról, az árakról is olvashat és felmérheti az Ön számára legjobb módszert. A speedfitnessel könnyen és gyorsan hozhatja formába magát, találja meg a legjobb edzésformát Nálunk! Edzzen a speedfitnessel: weboldalunkon minden információt megszerezhet, amely fontos a speedfitnessel kapcsolatban. Forduljon hozzánk, ha teljes körű, gyors és hatékony edzésmódszerre van szüksége! Minden esetben az egyedi igényeket figyelembe véve alakítjuk ki az edzés tervet! A speedfitness edzés során minden izomcsoport dolgozik, ezért az egyik legszélesebb körű edzés. Honlapunkon számos lehetőséget ajánlunk, és a legjobb megoldásokat kínáljuk az igények alapján.

Szondatáplálás

Szondatáplálás

A "Gyógyító Táplálás Otthonápolási Szolgálat" ingyenes szolgáltatása keretében Magyarország valamennyi megyéjében a rászorulók rendelkezésére áll, és a szükséges ideig képzett szakápolót biztosít a betegek számára. A szolgálat munkatársai hívásra azonnal a beteg lakására mennek, és ott segítik a táplálását, a hozzátartozókat pedig ellátják a szükséges eszközökkel, és megtanítják őket azok használatára.

Tuti menü