Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Idősgondozás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Idősgondozás képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: idosgondozas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 108 db
A betegszoba

A betegszoba

A hevenyen megbetegedett családtagot rendszerint otthon ápolják. Szívesen marad otthon - ha a környezet és az ápolás megfelelő - a hosszantartó betegségben szenvedő idős ember is. Otthon az anya ápolja gyermekét, a gyermek szüleit és a házastársak egymást. Ahhoz, hogy ez az ápolás tökéletes legyen, két alapfeltételre van szükség. Az elsőt könyvből nem lehet megtanulni, mert ez a családtagoknak egymáshoz való ragaszkodása, szeretete, segítőkészsége, amely évek vagy akár évtizedek alatt kovácsolódik össze. A másik feltételt, az ápolás tárgyi ismereteit a következő fejezet tartalmazza.

A hospice

A hospice

A hospice latin eredetű angol szó, menedékházat jelent. Németül pedig a das Hospiz jelentése hasonló: zarándokszállás, protestáns családi szálloda. A latin hospitium vendégbarátságot, vendéglátást, szállást, vendégszobát jelent. A latin hospes jelentése: vendégül látott, idegen. A latin hospitalitás: vendégszeretetnek fordítható. E szóból származik sok nyelvben ennek megfelelője: hospital, Spital, magyarul: hospitály, azaz kórház. Innen eredeztetjük a magyar ispotályt, az ispotályos lovagot, azaz irgalmasrendi szerzetest. A nemzetközien használt hotel, hostel is ebbe a szóbokorba tartozik.

Abigél Idősek Otthona Dány

Abigél Idősek Otthona Dány

Az ország egész területéről, és külföldről is szeretettel várjuk új lakóinkat: belépési díj nélkül, azonnali beköltözéssel, teljes ellátással, családias méretű és családias hangulatú otthonunkban. Idősotthonunk nem csak ápolást, hanem szakápolást is biztosít, mind szklerózisban, demenciában, Parkinson és Alzheimer-kórban szenvedők számára. Hozzáértő ellátásunkat az állandó nővéri felügyelet mellett nővérszoba, gyógyszerek és gyógyászati eszközök széles palettája egészíti ki. Telefonszám: 06 70 369 3614

Abigél Idősek Otthona Szigetcsép

Abigél Idősek Otthona Szigetcsép

Az ország egész területéről, és külföldről is szeretettel várjuk új lakóinkat: belépési díj nélkül, azonnali beköltözéssel, teljes ellátással, családias méretű és családias hangulatú otthonunkban. Idősotthonunk nem csak ápolást, hanem szakápolást is biztosít, mind szklerózisban, demenciában, Parkinson és Alzheimer-kórban szenvedők számára. Hozzáértő ellátásunkat az állandó nővéri felügyelet mellett nővérszoba, gyógyszerek és gyógyászati eszközök széles palettája egészíti ki. Telefonszám: 06 70 369 3614

Accu-Chek Active

Accu-Chek Active

A diabétesz szövődményeinek elkerülése érdekében az egyik legfontosabb dolog, amit tehet, hogy rendszeresen ellenőrzi vércukorszintjét. Minél pontosabban mérhető a vér cukorszintje, annál hatékonyabban kezelhető a cukorbetegség is. Az általunk forgalmazott Accu-Chek Active vércukormérő segítségével otthon is rendszeresen ellenőrizheti vércukorszintje alakulását, és a készülék új tulajdonságai révén a cukoranyagcsere állapota még pontosabban kiértékelhető. Az Accu-Chek Active vércukormérő tehát mindenki számára megkönnyíti a vércukormérést.

Ágnes Kft

Ágnes Kft

A mai rohanó világunkban nem tudunk annyit segíteni rászoruló, idős hozzátartozóinknak, mint amennyit szeretnénk. Sajnos Önt nem tudjuk pótolni, de szolgáltatásainkkal a szerettük segítségére lenni a minden napi feladatok elvégzésében, sétálásban, gyógyulásban, házimunkában, takarításban. Szolgáltatásunk igénybe vehető folyamatosan, akár 24 órában vagy akár az Ön által meghatárotott napokon, esetleg alkalmankét. Idősgondozás, felügyelet, betegápolás keretében az alábbi feladatokat vállaják képzett kollégáink akár 24 órás felügyelet, mozgatás, pelenkázás, mosdatás, fürdetés, etetés, gyógyszerezés

Alvarium Webáruház

Alvarium Webáruház

Szeretném pár szóban bemutatni cégünket, és oldalunkat figyelmükbbe ajánlani. Az Alvarium Kft. azzal a szándékkal alakult, hogy olyan egyedi megoldásokat kínáljon a magyar piacon, melyek nagy segítséget nyújtanak a kórházi betegápolásban, otthonápolásban résztvevőknek, a gondozásra szorulóknak. Termékeink között olyan terápiás eszközök is vannak, melyekkel a betegségek kialakulása megelőzhető, illetve a már kialakult probléma orvosolható.

ÁNTSZ

ÁNTSZ

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) állami költségvetésből működtetett központi hivatal, amely irányító, koordináló és felügyeleti feladatokat lát el a közegészségügyi (különösen a környezet- és település-, élelmezés- és táplálkozás-, gyermek- és ifjúság-, sugár-egészségügyi, kémiai biztonsági), a járványügyi, az egészségfejlesztési (egészségvédelmi, egészségnevelési és egészségmegőrzési), az egészségügyi és igazgatási tevékenységek felett, továbbá felügyeli az egészségügyi ellátást. A Szolgálat élén az országos tisztifőorvos áll, aki feladatait az egészségügyi miniszter közvetlen irányításával látja el. A háromszintű Szolgálat központi szerve az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH). Az OTH szervezetéhez tartoznak a szakmai-módszertani feladatokat ellátó országos intézetek. A szervezeti struktúrában első szinten a kistérségi, a második szinten a regionális intézetek helyezkednek el.

Ápolás, idősgondozás

Ápolás, idősgondozás

Gyakran előfordul, hogy a család bármely tagjának megbetegedése, életvitelének megváltozása hatással van mindennapjainkra. Ilyenkor döbbenünk rá, hogy beteg/idős hozzátartozónknak gondoskodásra van szüksége. Gondozóink abban tudnak segítséget nyújtani. A hirtelenül megváltozott élethelyzetekben (betegség, baleset következtében, vagy műtét után) szeretnénk a családok terheit jelentősen csökkenteni, az idős, vagy beteg családtag felépülését, rehabilitációját elősegíteni.

Hirdetés
Aranya Alkony Idősek Otthona és Öregek Otthona

Aranya Alkony Idősek Otthona és Öregek Otthona

Az Arany Alkony Idősotthonokban immár 14 éve nyújtunk szociális szolgáltatást nyugdíjasok, idősek részére Budapesten és környékén. Hitvallásunk az első idősek otthona megnyitása óta mit sem változott: személyre szabott, biztonságos, méltósággal teli időskort biztosítani minden kedves lakónk számára. Céljaink megvalósításához egyre több szakember csatlakozott hozzánk (pl. háziorvosok, reumatológusok, pszichiáterek, szociális munkások, gyógytornászok stb.), biztos szakmai hátterét nyújtva ezzel a dinamikusan fejlődő Arany Alkony Idősotthonoknak. Hosszú távú céljainkat a folyamatosan változó politikai és gazdasági környezetben is kiegyensúlyozott gazdálkodásunkra építjük, melynek része, hogy idősotthonaink működtetését átvette a Kálvin János Presbiteri Misszió. Az egyházi fenntartó még biztosabb anyagi hátteret és stabilitást jelent lakóinknak.

Aranykereszt

Aranykereszt

Az Aranykereszt Kiemelten Közhasznú Társaság 1991. február 21-én alakult. Alapítói magánszemélyek voltak, akiknek a 90-es évek elejétől megváltozott társadalmi igény kielégítése volt a céljuk, hiszen felismerték, hogy ettől az időszaktól az élet minőségével szembeni növekvő elvárások az embereknek magasabb életkor elérését teszik lehetővé, mint korábban bármikor. Annak érdekében, hogy a nyugdíjas években is nyugodt éveket biztosítsunk, 1991. május 1-jén nyitottuk meg Magyarország első magán szociális otthonát Soroksáron. Idősgondozás magas szakmai színvonalon

Ausztriai idősgondozó állások

Ausztriai idősgondozó állások

Ausztriai munka, idősgondozó, házi betegápoló állások! Idősgondozó, házi betegápoló állások közvetítése Ausztria egész területére, 2 hetes turnusváltással, teljes ellátással, utazástérítéssel, ausztriai bejelentéssel és biztosítással, teljes körű ügyintézéssel. Szolgáltatásunk és a közvetítés díjmentes! A Neujob Személyzeti Tanácsadó Iroda folyamatosan keres idősgondozó, házi betegápoló munkavállalókat ausztriai családok megbízása alapján. Irodánk Ausztria összes tartományába, Burgenland, Karintia, Alsó-Ausztria, Felső-Ausztria, Salzburg, Steiermark, Tirol, Vorarlberg és Bécs tartományokba közvetít. Szállást és étkezést (bentlakást) minden esetben a család biztosítja, valamint téríti az oda-visszautazás költségét és a béren felül fizeti az ausztriai biztosítást, tb-t (sozialversicherung). Figyelem! Ápolói ausztriai munka, a szakmai gyakorlat és alap német nyelvismeret birtokában pályázható. A munkaadó családok elvárásai a betegápoló, ápolási asszisztens, diplomás kórházi nővér szakma szeretete, ezen szakképesítések valamelyike, minimum 1-2 év gyakorlat és alap német nyelvtudás. Feltétel a saját személygépkocsi az oda-visszautazás megkönnyítése érdekében.

Bemer 300

Bemer 300

Mi a BEMER terápia? Milyen kórképek esetén alkalmazható sikeresen? Mitől egyedülálló a BEMER terápia? Milyen módon próbálhatom ki? A fenti és még sok hasonló kérdésre kaphat választ az ingyenesen látogatható információs előadásainkon.

Beteg van a családban

Beteg van a családban

Családtagjaink betegsége többnyire váratlan eseményként következik be, kórház, orvos, nővérek, konzultáció, dignózis, gyógyítás-, gyógyulás, vagy a szomorú közlés: szerettünk tartós ápolásra szorul! Lehet, hogy mindez nem betegség, hanem édesanyánk, édesapánk élete végéhez való közeledésének szükségszerű követkeményeként ad megoldandó feladatot számunkra. A kérdés ilyenkor: Mi a teendő?...

Betegápolás - Idősgondozás Központok

Betegápolás - Idősgondozás Központok

Új mozgásterápiás részleget adott át 2010. január 20-án a Magyar Lovasterápia Szövetség (MLTSZ), melyet az Erste Bank 5 millió forint támogatásával hoztak létre. Az új mozgásfejlesztő részlegben egy tornaszoba, egy iroda és egy mozgássérült fürdőszobába kapott helyet. Az új részlegben a mozgássérült páciensek előkészítését és lazítását végzik majd a hippoterápiás kezelésekhez, iIlletve a lovasterápiától függetlenül, önálló gyógytorna-kezelés is zajlik majd.

Betegápolás - Sz & B Kft.

Betegápolás - Sz & B Kft.

Az ajánlott oldalunk főként betegápolással foglalkozik. A fő szolgáltatásunk mellett ugyan akkor szerepet kap az idősgondozás. Ingyenesen házhoz megyünk Budapest összes kerületébe és akár a reggeli vizittől 24 órás felügyeletet, gondozást tudunk biztosítani. Munkatársaink rugalmas, igényeihez alkalmazkodva vállalják betegek,idősek ápolását, gondozását. Minden esetbe az ápolónk vagy a gondozónk orvosi egyeztetés után az előírt feladatokat is ellátja. Szakszerű illetve nem szakszerű felügyeletet tudunk biztosítani.

Betegszállítás - FŐNIX-MED - Finanszírozott

Betegszállítás - FŐNIX-MED - Finanszírozott

A FŐNIX-MED Zrt. nem csak térítéses, hanem az OEP által finanszírozott betegszállítást is végez, többek között állami, önkormányzati és egyéb partnerei részére. A betegszállítás mentőszakápóval, alapfelszereltségű mentőautóval történik. Látogasson el oldalunkra, ahol további információkat talál a FŐNIX-MED szolgáltatásairól!

Tuti menü